Do obszaru roboczego można dodawać dodatkowe widoki Pamięć. W tym celu kliknij przycisk Nowy widok Pamięć (
). Gdy otwartych jest wiele widoków Pamięć, nie jest możliwe wzajemne łączenie ich wizualizacji. Można jednak unieruchomić zawartość widoku Pamięć, dzięki czemu wizualizacje pamięci dodawane do jednego widoku nie mają wpływu na drugi widok. Aby unieruchomić monitor pamięci, upewnij się, że przycisk Unieruchom monitor pamięci (
) w widoku Pamięć jest wciśnięty. Jeśli następnie przejdziesz do innego widoku Pamięć i dodasz nowy monitor pamięci, będzie on widoczny w obu widokach, jednak wizualizacja pamięci aktualnie wyświetlana w unieruchomionym monitorze nie ulegnie zmianie.
Po dodaniu nowego widoku Pamięć, w jego panelu Wizualizacje zostanie wyświetlona lista wyboru wizualizacji pamięci. Z listy tej można wybrać format danych, którego ma używać wizualizacja, a następnie kliknąć przycisk Dodaj wizualizacje.