Arbeide med minneovervåkere

Slik viser du minneinnholdet fra Minne-visningen:

  1. I ruten Overvåkere velger du den minneovervåkeren som inneholder minneplasseringen du vil vise. Minnet blir vist i ruten Gjengivelser, der du skal utføre alle andre trinn. Hvis du h ar lagt til flere gjengivelser, velger du flippen som inneholder de gjengivelsene du vil vise.
  2. Hvis du vil, kan du dele ruten Gjengivelser ved å velge knappen Aktiver/deaktiver delt rute (Knappen Aktiver/deaktiver delt rute). Minne-visningen viser som standard bare en gjengivelsesrute. Når du klikker på Aktiver/deaktiver delt rute, blir det åpnet en annen gjengivelse som blir vist som en delt rute.
  3. Hvis det er nødvendig, bruker du rullefeltet i gjengivelsen til å vise minneplasseringer over eller under basisadressen for minneovervåkeren som blir vist av den gjeldende gjengivelsen. Du kan også høyreklikke i gjengivelsen og velge Gå til adresse fra hurtigmenyen, eller trykke på Ctrl+G. Det åpner en seksjon nederst i gjengivelsen, der du kan utføre de følgende handlingene:

    Du kan oppgi alle disse oppføringene som HEX ved å merke av for Inndata som heksadesimal (hvis du ikke merker av, blir inndataene desimaler). Når du har gjort oppføringen i feltet, trykker du på Enter eller klikker på OK for å gå til plasseringen i gjengivelsen. Du lukker denne delen ved å klikke på Avbryt eller trykke på Ctrl+G.

    Merk: Inndata blir også behandlet som heksadesimale hvis de har prefikset 0x.

  4. Hvis du vil, kan du endre bredden på en hvilken som helst kolonne ved å klikke på venstre eller høyre side av topptekstcellen og dra den for å endre bredden på kolonnen - eller høyreklikk i gjengivelsen og velg Endre størrelse til tilpasset fra hurtigmenyen slik at det blir endret størrelse på alle kolonner så all tekst i dem kan endres. Du kan også høyreklikke i gjengivelsen og velge Format fra hurtigmenyen. Dette åpner dialogboksen Format. I denne dialogboksen kan du definere antall enheter per rad og antall enheter per kolonne. Mens du definerer disse innstillingene, viser vinduet Forhåndsvisning i dialogboksen gjengivelseslayouten du definerer. Hvis du vil lagre disse innstillingene som standardlayout, klikker du på Lagre som standardverdier.
  5. Du kan også skjule elementene av Minne-visningen for å få en enklere visning:

Hvis du er i en minnegjengivelse og flytter bort fra den adressen du opprinnelig ville overvåke, blir markøren plassert tilbake i basisadressen for minneovervåkeren når du velger Tilbakestill til basisadresse. Du kan også tilbakestille alle gjengivelser for en minneovervåker ved å høyreklikke på overvåkeren og velge Tilbakestill (eller du kan velge flere overvåkere, og deretter velge denne handlingen). Når du tilbakestiller en overvåker blir de synlige overvåkerne som standard tilbakestilt til basisadressen. Hvis du vil tilbakestille alle gjengivelser i den gjeldende Minne-visningen til basisadressen, endrer du preferansene for Minne-visningen.